Ben je op zoek naar een unieke en actieve vakantiebestemming in Nederland? Dan is een fietsvakantie in Assen zeker een aanrader! Deze prachtige stad in het noorden van Nederland biedt alles wat je nodig hebt voor een geslaagde fietsvakantie. Van mooie fietsroutes tot gezellige terrasjes en van historische bezienswaardigheden tot comfortabele accommodaties, Assen heeft het allemaal.

Fietsen door de natuur

Assen is de perfecte uitvalsbasis voor een fietsvakantie in Nederland. De stad ligt namelijk in een prachtige groene omgeving, waar je eindeloos kunt fietsen. Vanuit je hotel in de buurt van assen, zoals hoteldejonge.nl, kun je gemakkelijk de mooiste fietsroutes ontdekken. Fiets bijvoorbeeld door het Nationaal Park Drentsche Aa, waar je kunt genieten van uitgestrekte bossen, heidevelden en vennetjes. Of verken het Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes en gezellige terrasjes, waar je even kunt pauzeren en genieten van een verfrissend drankje.

Historische bezienswaardigheden

Naast de prachtige natuur, heeft Assen ook een rijke geschiedenis. Zo kun je tijdens je fietsvakantie een bezoek brengen aan het Drents Museum, waar je alles leert over de prehistorie en de middeleeuwen in Drenthe. Of bewonder de imposante Abdijkerk, die al sinds de 13e eeuw het stadsbeeld van Assen bepaalt. Ook het Asserbos, het oudste stadsbos van Nederland, is zeker een bezoekje waard. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen tussen eeuwenoude bomen en prachtige vijvers.

Comfortabele accommodaties

Na een dag vol fietsplezier is het natuurlijk fijn om te kunnen ontspannen in een comfortabel hotel. In de buurt van Assen zijn er verschillende accommodaties te vinden, zoals hoteldejonge.nl. Dit hotel biedt niet alleen comfortabele kamers, maar ook een gezellig restaurant waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Bovendien is het hotel gelegen in het centrum van Assen, waardoor je gemakkelijk alle bezienswaardigheden kunt bereiken.

Ontdek Assen op de fiets

Kortom, een fietsvakantie in Assen is de ideale manier om deze prachtige stad en haar omgeving te ontdekken. Geniet van de natuur, leer meer over de geschiedenis en ontspan in een comfortabel hotel. Boek nu je fietsvakantie in Assen en beleef een onvergetelijke tijd in het noorden van Nederland!