Het slipstream wielerteam is misschien wel het enige Amerikaanse wielerteam dat in de Tour de France 2008 zit. Hun enige hoop is om een ​​uitnodiging te krijgen van de Tour de France raceofficials om deel te nemen aan het grootste en meest prestigieuze wielerevenement ter wereld.

Na het uitvallen van het Discovery Channel-fietsteam en het voorgaande, het U.S. Postal Service Cycling Team, is de kans groot dat een slipstream-fietsteam de Tour de France binnenkomt. Daarnaast hebben ze zich aangemeld bij vele toprijders over de hele wereld.

Zoals veel fietsers weten, is doping een populair probleem in de hedendaagse fietswereld. Veel grote atleten waren positief getest op illegale drugs of illegale bloedtransfusies. Dit is de reden waarom de UCI en andere fietsorganisaties aan boord moeten komen en een strikter beleid moeten vaststellen voor het testen op verboden stoffen.

Team Slipstream is anders dan de meeste wielerteams. De wielrenners van het team worden meer dan 50 keer per jaar op bloed en urine getest en het team heeft een strikt antidopingbeleid vastgesteld dat door velen als veel strikter wordt beschouwd dan welk wielerteam dan ook. Deze rigoureuze interne testprogramma’s zijn nodig om het imago van fietsen na het grote schandaal van de afgelopen jaren te versterken.

Een andere reden waarom het Slipstream-fietsteam goed is voor de wielersport, is dat de zogenaamde volledige biologische rapportkaart van een fietser in ons bestand staat en nauwlettend wordt gevolgd. Er zijn fysiologische testen gedaan die de veranderingen van de berijder kunnen volgen tijdens het trainen, reizen of zelfs bij ziekte. De tests zijn ook onafhankelijk van het wielerteam, dus de resultaten kunnen als niet-bevooroordeeld worden beschouwd.